Безплатна доставка в Европа за покупки над 1000 лв.
+359 888 204 961
matraci_klasik@abv.bg
Матраци в промоция Матраци с доживотна гаранция Луксозни матраци Италиански матраци Magniflex isleep

Матраци избор

magniflex_winter_promo_header

По какво се различава двулицев от еднолицев матрак?
Отговор: Самото име подсказва. Двулицевият матрак има две лица. Това дава възможност периодично да се обръща и да се ползва от двете страни и осигурява по-високо ниво на комфорт, хигиена и дълготрайност.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

На какво да сложа двулицевия матрак?
Отговор: Съвременния съпътстващ продукт се нарича подматрачна рамка. Това е решетъчна скара, която съответства на размера на матрака и се поставя под него в отвора на леглото. На пазара се предлагат много разновидности метални и дървени рамки. Някои мебелни производители добавят към конструкцията на леглата плътна подматрачна основа и така се избягва необходимостта от допълнително закупуване на подматрачна рамка. Тук трябва да се внимава – плътната основа трябва да бъде разпробита на множество места, за да не задушава матрака при експлоатацията му. В някои случаи гаранционните условия на матрака зависят от това.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Как да определя точния размер на матрака?
Отговор: Ако все още не сте си поръчали легло, е добре да си осигурите достатъчно голям размер, съответстващ на вашата физика. Така ще избегнете неудобството краката да стърчат извън матрака или да ви пада възглавницата по време на сън и ще си осигурите максимален комфорт. Ако ще сменяте стария матрак с нов и ще ползвате наличното легло, трябва да измерите вътрешното пространство на леглото, където трябва да влезе матракът. При покупка на ново легло се посъветвайте с търговския консултант за предлаганите размери матраци. На нашия пазар се предлагат размери както от европейския, така и от българския стандарт.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Дебелината на матрака оказва ли влияние върху качеството му?
Отговор: Да, но не е основният показател за качество. По важен е материалът, от който е направен. Добре е матракът да не е по-малък от 16 cm на дебелина, като оптималанта дебелина е 18 -20 cm.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Има ли значение материалът, от който е направен матракът?
Отговор: Да определено. Важно е да e безвредeн както за здравето, така и за околната среда. Избягвайте пружините и некачествените дунапрени. И двата материала са с малка трайност. Пружините бързо прокъсват текстила и започват да убиват, а дунапренът се деформира необратимо и опората за тялото става нездравословна. Съвременните и дълготрайни материали са на основата на различна по плътност полиуретанова и латексова пяна. Най-новото е „пяната с памет” – Memory foam ®.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Какво влияние оказва текстила?
Отговор: След основния материал, текстилът е следващия по важност елемент от съдържанието на матрака. От него зависи чисто психологическото усещане на тялото по време на сън, телесната температура, изпотяването, проветривостта на матрака, дори и неподвижността на спалното бельо. Съвременните платове за матраци са на памучна основа. Някои модели се предлагат и със свалящ се калъф с възможност за пране за висока хигиеничност. Трябва да се избягват изкуствени материи, които причиняват изпотяване, статично електричество, хлъзгане на чаршафите и дискомфорт.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Вярно ли е, че твърдият матрак е здравословният матрак?
Отговор: Това е по-скоро мит, именно защото дълго време българският потребител използваше провиснали пружини с дюшеци и еднолицеви матраци от некачествени пружини и дунапрен. Съвременните материали могат да осигурят на тялото опора във всяка негова точка и така да гарантират едновременно ортопедична, анатомична и ергономична основа по време на сън и почивка.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Как да различа ортопедичен от анатомичен матрак?
Отговор: Това са понятия, с които често се спекулира. Дори се добавя и термина ергономичност. Ето накратко как се отнасят те към матраците:
•ортопедичност
поддържането на гръбначния стълб в правилна, естествена позиция и улесняване отпускането на ставите

•анатомичност
пълно отпускане на мускулатурата и спомагане за правилно кръвообръщение
•ергономичност
оптимално психологично и емоционално възстановяване

« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Нужна ли ми е лекарска препоръка, за да избера правилния матрак?
Отговор: Не всички лекари са запознати със съвременните тенденции в матраците. Затова е по-важно освен лекарската препоръка да се насочите към мебелни магазини, които ви дават възможността да легнете и почувствате контакта на тялото с различни по твърдост, съдържание и текстил матраци.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Откъде да си купя матрак?
Отговор: Изборът на марки матраци е много голям. Обикновено качествените продукти присъстват в магазини с добро ниво на обслужване и постоянна наличност. Важно е да се насочите към мебелен магазин, който предлага разнообразие от мострени матраци, на които да легнете и да намерите нужната за вас опора за сън и почивка. Добре е магазинът да е близо до вас, за да спестите време и да нямате затруднения при транспорт и доставка след като направите окончателния избор. В нашия сайт може да се запознаете с местонахождението на голяма част от мебелните магазини с богат асортимент.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Какво трябва да включва гаранцията?
Отговор: Една добре защитена инвестиция при покупка на матрак е ако той има гаранция за период над 5, та дори над 10 – 15 години. Това ще ви позволи наистина да си „купите” здраве за дълго и да прецените възвръщаемостта на средствата за този период. Качествените материали, които популярните марки използват им дават възможност да осигурят такава гаранция и в случай на проблем да заменят матрака. При покупка се запознайте с гаранционните условия на продукта и изискайте гаранционна карта.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Как да се насоча към марка?
Отговор: Престижните марки по всяка вероятност ще ви направят впечатление , когато се насочите към избор на матрак. Освен че може да ги видите и да прочетете за тях навсякъде, те предлагат богат избор от модели произведени от съвременни материали с различна твърдост, качествено обслужване, постоянна наличност и гаранционно обслужване. Ако марката е с традиции не само у нас, но и по света, това също може да ви насочи към правилния избор. Интернет сайтовете дават бърза и обширна информация за повечето от тях.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Как да разбера, че имам нужда от нов матрак?
Отговор:
Кога за последен път помислихте за вашия матрак? Много от нас забравят, че матраците са най-използваната част от мебелите, които притежаваме. Всъщност, ако спите по 8 часа в денонощието, то годишно вие прекарвате по 3000 часа върху матрака си. Това означава, че след 10 години ще сте прекарали 30 000 часа в същото легло. Отдолу са изброени няколко начина да разберете дали е време да помислите за подновяване на спалнята си.

1.Купили сте сегашния си матрак преди 15 години.
Средната продължителност на живот на качествения матрак е от 10 до 15 години. По-старите матраци имат влошени основни функции, а способността им да поддържат тялото в правилната позиция за сън е намалена.

2.Събуждате се по-уморени, отколкото сте си легнали.
Повечето ни клиенти изчакват прекалено дълго преди да подменят матрака си. Ако не се събуждате освежени и подмладени или чувствате болка и дискомфорт, със сигурност сте чакали прекалено дълго.

3.Канапето ви се струва по-удобно от леглото.
Концентрирайте се върху това, което усещате, когато легнете върху матрака си. Усещате ли неравности и пружини? Вашето тяло се нуждае от гладка и удобна повърхност за качествено възстановяване през нощта. Матракът трябва да ви осигурява сън с минимално въртене през нощта.

4.Матракът ви изглежда износен и неравен.
Преглеждайте матрака си редовно за хлътвания. Ако матракът ви изглежда неравен или износен и захабен, може би е време за пазаруване. Различните слоеве на всички матраци се спластяват с течение на времето. За оптимално действие трябва да завъртате матрака си редовно, за да удължите живота му и да го поддържате удобен за вас. Ако сте “наследили” матрака си от роднини или приятел е почти сигурно, че трябва да се възползвате от възможността да го смените още сега.

5.Имате матрака си за даденост.
Матраците са най-използваната и най-пренебрегваната част от мебелировката. Обърнете внимание на матрака си – чувате ли скърцане? Забелязвате ли повърхността на някои места да потъва повече, отколкото на други? Състоянието на матрака може да ви изненада, ако го погледнете отблизо.

« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Каква е нормалната цена на новите матраци?
Отговор: Цените на матраци Магнифлекс варират от 300 до 1500 лева за единичен матрак. Здравият сън е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите, затова купете най-добрия матрак, който можете да си позволите. Не забравяйте, че повечето хора прекарват 1/3 от живота си в леглото. Вашата инвестиция ще струва стотинки на вечер за следващите 15 години!
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Как да търся матрак?
Отговор:
Насочете се към търсене на матрак, който на първо място отговаря на разбиранията ви за удобство. За да го направите, винаги пазарувайте с удобни дрехи и обувки, които да се свалят лесно – това ще ви помогне да лягате и тествате матрака с лекота. Не бързайте и не се срамувайте. Не можете да прецените дали матракът осигурява добра опора за тялото ви само като седнете на ръба му или легнете за няколко секунди. Легнете на леглото така, както спите по принцип, а ако спите с партньор, вземете него/нея със себе си, за да може заедно да вземете решение. Пазарувайте от магазин, който познавате, на който се доверявате и който предлага търсените от вас услуги. Прочетете колкото се може повече информация за фирмата и предлаганите продукти. И помнете – купете най-добрия матрак, който можете да си позволите.

Направете теста на Magniflex и вижте кой матрак е най-добър за вас.

« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Могат ли децата ми да ползват моя стар матрак?
Отговор: Децата трябва да имат удобен и поддържащ тялото им матрак, за да получат дълбокия и укрепващ сън, от който телата им се нуждаят, за да растат. Ако вашият стар спален комплект е бил неудобен за вас и не е поддържал тялото добре, тогава едва ли би помогнал на децата ви да си осигурят съня, от който се нуждаят.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Трябва ли подходящият за мен матрак да е твърд?
Отговор:
Това е често срещана заблуда. Матраците Magniflex предлагат правилната опора за тялото без значение от степента на комфорта или цената. Нивото на мекота или твърдост е въпрос на предпочитание. Независимо дали вашият Magniflex е твърд или мек, той ще ви даде точно опората, от която се нуждаете.

« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Какви са стандартните размери на матраците?
Отговор: Стандартните размери на матраците Magniflex в сантиметри са:

82/190 90/190 114/190 120/190 144/190 164/190 90/200 120/200 140/200 150/200 160/200 164/200 180/200

« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Magniflex произвежда ли нестандартни размери?
Отговор: Да! Тъй като разбираме, че леглата и спалните помещения са с различна големина, а също и предпочиталията на всеки човек, ние правим и нестандартни размери по поръчка.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Какво легло/рамка е нужно за моя матрак?
Отговор: Използвайте здрава рамка за легло! Ако имате двоен матрак, се уверете, че рамката има допълнителна опора в средата, за да предотврати хлътване.

« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Как нося или местя матрака си или го вкарвам в стая с ограничен вход?
Отговор: Всички матраци Magniflex се доставят във вид на рула във вакуумирана опаковка, което улеснява транспортирането им значително. След като опаковката с матрака се отвори, той не може да бъде навит на руло отново. За сметка на това много модели са доста подвижни, особено тези направени от специалната материя Memory Foam. Те могат да се прегъват на 90 градуса без това да нарани вътрешността им – това прави вкарването им в малки пространства лесно. Моделът Dualcomfort се доставя в 2 части (в един калъф), което го прави лесен за разделяне и местене.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Как и защо да въртя матрака си? Как да избегна хлътвания на матрака? Как да поддържам постоянния комфорт през целия живот на матрака си?
Отговор: Ние препоръчваме да въртите матрака си редовно, за да може той да остане удобен за вас по-дълго време. Матраците са многослойни, за да осигурят дълъг живот и перфектно представяне. Отпечатъци от тялото са нещо нормално за новите матраци и показват, че слоевете се наместват спрямо индивидуалните нужди на човек. За да се намалят отпечатъците от тялото, матраците трябва да се обръщат периодично. За ваше удобство по-долу сме илюстрирали как става това.
« към началото
–––––––––––––––––––––––––––

Каква е разликата между латекс и memory foam?
Отговор: Латексът се различава от Memory foam с по-еластичната си, отворена клетъчна структура, която незабавно се възстановява след натиск. Memory foam се възстановява от натиск по-бавно. Латексът е много еластичен, като в същото време заема позицията на тялото. Memory foam лесно се приспособява към формата на тялото, но освен това има и много гъста пяна в основата си, която осигурява добра опора

 © 2024 Център за Матраци
Матраци Класик ЕООД
Варна, ул. Цани Гинчев 4
Димитър Георгиев
BG148117530
Социални мрежи
София, бул. Братя Бъкстон 85
0892764364, 0896448227
София, бул. Симеоновско шосе 104
0898 552 533, 0896 448 227
София, бул. Черни връх 69А
0895 814 393, 0896 448 227
София, бул. България 53
0894 370 691, 0896 448 227
гр. Варна, ул. Васил Друмев 42
052 612 405, 0888 204 961
гр. Варна, ул. Отец Паисий 37
052 612 405, 0888 204 961
гр. Варна, ул. Прилеп 76
052 612 405, 0888 204 961
гр. Велико Търново, бул. България 29
0895 814 393, 0888 204 961