Безплатна доставка в Европа за покупки над 1000 лв.
+359 888 204 961
matraci_klasik@abv.bg
Матраци в промоция Матраци с доживотна гаранция Луксозни матраци Италиански матраци Magniflex isleep

Матраци

Пътеводител в света на матраците

По магазините и в интернет има огромно море от информация по отношение на матраците. Препоръки и съвети могат да се намерят на много места, офертите идват една след друга и човек лесно се обърква при цялото това разнообразие. Покупката на матраци обаче не е решение, което може да се вземе с лека ръка, защото то засяга и здравето, и комфорта на всеки от нас. В такава ситуация, в която хем информацията е твърде много, хем решението е много важно, незаменима помощ оказва познаването на основните характеристики на продуктите в този бранш. По този начин всяко проучване след това – независимо дали във физически магазин, или онлайн – ще бъде много по-полезно и разбираемо.

Виж повече

Матраци с пружина бонел

 

Матраци 1

Матраци – научете повече

„Пружина бонел“ представлява наименованието на системата за свързване на пружините в ядрото на матраците. Тя е една от традиционните и широко разпространени в миналото системи, която все още има място на мебелните пазари. По същността си представлява свързани една с друга пружини, закачени към метални релси в ядрото на матраците. Издръжлива е на продължително използване и при някои модели продукти е допълнително подсилена, за да понася по-голямо натоварване. Обикновено в ядрото пружината е в комбинация с високоеластична пяна. Подходяща е за хора, които спят сами, както и за всички фенове на класическите матраци.

Матраци с покет пружини

Както подсказва и самото им наименование, този тип матраци разполагат с пружини, опаковани в отделни „джобове“. Джобовете са зашити един за друг, като броят им варира в различните модели и помага за адаптирането матраците към човешкото тяло. Матраците с покет пружини преобладават в бранша през последните години, защото предлагат изключителен комфорт при употреба. Тази система е добро решение за двойки, тъй като отделните джобове „изолират“ движението на единия от движението на другия, предоставяйки удобство и на двамата. В допълнение към покет пружините в ядрото на матраците често се срещат допълнителни слоеве като пяна или латекс, които помагат да се създаде едно наистина релаксиращо преживяване по време на сън.

Матраци с високоеластична пяна

 

Матраци 2

Матраци – различни видове

Високоеластичната пяна е термин, който няма как да не се срещне при всяко проучване за най-добрите матраци на пазара, защото това е един от основните материали при тяхното производство. Това е синтетичен материал в матраците, получен при преработката на пенополиуретан, който има разнообразни приложения в автомобилната и мебелната промишленост. Високоеластичната пяна при матраците означава, че продуктите задържат и регулират температурата на тялото в продължение на дълго време, без да се влияят от сезона. Този материал е отговорен и за удобството на матраците, защото осигурява ортопедична опора на тялото, но не губи свойствата си с времето. Затова високоеластичната пяна е задължителен компонент в повечето модели матраци – издръжлива е, възвръща бързо първоначалната си форма, може да се сгъва, почиства и пренася лесно и има терморегулиращи свойства.

Матраци с мемори пяна

При матраците мемори пяната често присъства в ядрото, но още по-често се среща като допълнителен пласт под или над него, както като включен в текстила слой. Тя също представлява вид полиуретан, само че по-мек и по-комфортен от останалите. Матраците с мемори пяна са изключително удобни, защото тя не осъществява натиск върху тялото, а поддава на такъв. Това прави матраците с мемори пяна удобни за хора от всички възрасти – те приемат извивките на организма и откликват на тях. Комфортът при използването на такива модели матраци е несравним, а предимствата им са много: матраците с мемори пяна не задържат влага, реагират на температурата на тялото, отпускат напрежението в мускулите и не губят положителните си качества дори при дългогодишна употреба.

Матраци с латекс

 

Матраци 3

Матраци – изберете вашият

Както е известно, латексът като материал може да има естествен или синтетичен произход, но и в двата случая се добива от каучука. Употребата му при матраците се дължи на голямата му устойчивост както на температурни промени, така и на продължителна експлоатация. Тъй като произлиза от каучука, той запазва свойствата си да отблъсква вредни микроорганизми като бактерии и акари, което допринася за по-хигиенична употреба на самите матраци. Структурата на латекса е такава, че през нея лесно преминава въздух, което пък помага да не се задържа влага. Съвременните технологии позволяват латексът в матраците да се комбинира с различни други системи и вещества, но това не компрометира нито неговата издръжливост, нито комфорта, който предоставя.

Еднолицеви и двулицеви матраци

Освен материалите в ядрото на матраците, които ги разделят на различни видове, съществуват и два основни типа матраци – еднолицеви и двулицеви. Вторите са по-популярни в последните години, защото дават повече възможности за пълноценен сън. Разликата между двата типа е в отсъствието или наличието на вградена рамка в матраците. Ако такава рамка има, матраците са еднолицеви и могат да се поставят директно върху леглото. Ако рамката отсъства, двулицевият матрак ще може да се обръща, но ще му бъде необходима подматрачна рамка, за да се закрепи към леглото. Системите на изработка на тези видове матраци не се различават особено по своята същност – гореописаните материали се срещат и при едните, и при другите. Изборът между тези два типа не е толкова въпрос на информация, колкото на лични предпочитания.

Луксозен текстил при матраците

 

Матраци 4

Матраци – свържете се с нас!

Макар че основните системи в производството са няколко и са добре познати вече, истинското разнообразие се случва, когато става дума за текстила. „Опаковката“ на продуктите отговаря не само за външния им вид, но и за първото впечатление при допир до тях. Затова и не е изненадващо, че под „луксозен текстил“ различните производители имат предвид много различни неща. Общото между всички матраци с луксозен текстил е или допълнителната му обработка, или самият материал. В магазините вече могат да се намерят матраци, произведени изцяло от рециклирани материали, или такива, обработени с антиалергични вещества (алое вера, сребърни йони и други). Богато е и разнообразието от модели, за които са използвани само естествени материали – памук, кашмир, камилски косъм, вълна и много други. Важното при текстила обаче остава едно – той трябва да е лесен за поддръжка. За целта помага матраците да са със сваляеми калъфи – така не трябва да се прави компромис нито с качеството, нито с хигиената.

С този пътеводител в света на матраците ние от „Център за матраци“ се надяваме да улесним Вашия избор. При нас можете да се запознаете с разнообразието от модели на пазара и да вземете най-доброто решение за Вашето домакинство.

Матраци с пружина бонел

Матраци с покет пружини

Матраци с високоеластична пяна

Матраци с мемори пяна

Матраци с латекс

Еднолицеви и двулицеви матраци

Луксозен текстил при матраците

 © 2024 Център за Матраци
Матраци Класик ЕООД
Варна, ул. Цани Гинчев 4
Димитър Георгиев
BG148117530
Социални мрежи
София, бул. Братя Бъкстон 85
0892764364, 0896448227
София, бул. Симеоновско шосе 104
0898 552 533, 0896 448 227
София, бул. Черни връх 69А
0895 814 393, 0896 448 227
София, бул. България 53
0894 370 691, 0896 448 227
гр. Варна, ул. Васил Друмев 42
052 612 405, 0888 204 961
гр. Варна, ул. Отец Паисий 37
052 612 405, 0888 204 961
гр. Варна, ул. Прилеп 76
052 612 405, 0888 204 961
гр. Велико Търново, бул. България 29
0895 814 393, 0888 204 961