Безплатна доставка в Европа за покупки над 1000 лв.
+359 888 204 961
matraci_klasik@abv.bg
Матраци в промоция Матраци с доживотна гаранция Луксозни матраци Италиански матраци Magniflex isleep

Матраци с мемори пяна

Релакс за всички сетива с матраци с мемори пяна

Има основателна причина всеки човек да е чувал за матраците с мемори пяна – основната им съставка всъщност е водещият материал в производството на ергономични продукти за сън. Разнообразните ѝ свойства намират широко приложение в ежедневието на хората, което води и до широката ѝ популярност. Матраците с мемори пяна представляват изпитан и доказан във времето продукт, който трудно може да бъде изместен дори от съвременните иновации в бранша. Ползите от тях са много, а недостатъци почти не се откриват, което е и основанието нито един друг продукт да не може да измести матраците с мемори пяна.

Виж повече

Малко повече информация за матраците с мемори пяна

 

Матраци с мемори пяна 1

Матраци с мемори пяна – научете повече

Матраците с мемори пяна са произведени от материал, наречен пенополиуретан, известен още в България с името „дунапрен“. Той има широко приложение в мебелната и автомобилната промишленост, защото има чудесни характеристики. Матраците с мемори пяна се възползват от голяма част от тях, за да осигурят пълноценен сън на всеки човек. Пенополиуретанът всъщност е открит случайно при техническа грешка през Втората световна война, но бързо след това демонстрира своята практичност. Матраците с мемори пяна, които го използват, са стабилни и устойчиви както на температурни промени, така и на продължителна експлоатация. При различните модели пенополиуретанът е с различно ниво на плътност, което пък отговаря за класификацията на матраците с мемори пяна на меки, средномеки, средни, среднотвърди и твърди.

Регулация на температурата с матраци с мемори пяна

Едно от големите преимущества на матраците с мемори пяна е тяхната термоактивност. Този термин означава, че те реагират на топлината на човешкото тяло и я регулират. По тази причина матраците с мемори пяна са изключително подходящи и за топли, и за студени климатични условия. Те ще се адаптират към температурата на организма и ще я задържат в същите граници в продължение на дълго време – фактор, който улеснява заспиването и удължава съня. Матраците с мемори пяна вършат чудесна работа през всички сезони, намалявайки нивото на дискомфорт по време на почивка. Така се предотвратява един от най-често срещаните проблеми със съня – неудобната температура.

Част от моделите матраци с мемори пяна я съдържат не само в ядрото, но и в текстила си, за да увеличат ползите от нея. Колкото по-близо е до контакт с тялото, толкова повече този материал му помага. Това означава, че матраците с мемори пяна могат да послужат на много хора да си почиват пълноценно.

Ергономични матраци с мемори пяна

 

Матраци с мемори пяна 2

Матраци с мемори пяна – удобство

Освен че контролират температурните разлики в организма, матраците с мемори пяна се грижат и за правилната позиция на тялото по време на сън. Те „обгръщат“ организма, съобразявайки се с неговите извивки. По този начин матраците с мемори пяна се адаптират към зоните с по-голям натиск и не предизвикват дискомфорт. Равномерното разпределение на теглото отпуска мускулатурата, а опората, която матраците с мемори пяна осигуряват, възпрепятства натрупването на напрежение в чувствителните зони. Ергономичните характеристики на тези продукти се дължат именно на това. В допълнение към тях матраците с мемори пяна не се деформират, защото основната им съставка възвръща първоначалния си вид дори и при продължително използване. Матраците с мемори пяна заслужават доверие, тъй като успяват да запазят добрите си характеристики с години.

Проветривостта на матраците с мемори пяна

Още едно положително качество на матраците с мемори пяна се крие в тяхната проветривост. Консистенцията на пенополиуретанът се състои от множество пори, през които въздухът може да преминава спокойно. Матраците с мемори пяна, изработени от него, не задържат влага, защото самият материал има в състава си повече от 90% въздух. Това означава, че независимо от климатичните условия, той остава сух и вредни микроорганизми просто не могат да се образуват в него. Дишащата структура на матраците с мемори пяна ги прави подходящи както за възрастни, така и за деца, защото е хипоалергенна – не предизвиква нежелани раздразнения и реакции. Благодарение на пенополиуретана матраците с мемори пяна не поемат страничните миризми и запазват положителните си качества в продължение на дълго време.

Матраците с мемори пяна и опазването на природата

 

Матраци с мемори пяна 3

Матраци с мемори пяна – изберете сега

Ядрото на матраците с мемори пяна е изработено от пенополиуретан, който представлява напълно синтетичен материал. Това обикновено означава, че неговата употреба би навредила на околната среда. Дунапренът обаче е различен, защото всъщност може да бъде рециклиран. Използването на матраци с мемори пяна не нанася вреди на природата, ако всички техни елементи са произведени по съвременните екологични стандарти – те трябва да могат да се рециклират или да се използват повторно. Множество марки като „Магнифлекс“ вече създават такива модели, което означава, че матраците с мемори пяна не замърсяват околната среда и не са вредни за хората.

Практичността на матраците с мемори пяна

Матраците с мемори пяна са особено практични поради две причини: леснопреносими са и могат да се почистват. Транспортирането им е безпроблемно заради вакуумираното руло, на което те се навиват. Еластичността на матраците с мемори пяна позволява те да приемат различна форма, без това да се отразява на качеството им и без да уврежда тяхната структура. Тъй като не задържат влага и неприятни миризми, ядрата на матраците с мемори пяна не се нуждаят от допълнителна грижа – ако такава все пак се наложи, калъфите, в които са опаковани, могат да се свалят и почистват в домашни условия. Това прави матраците с мемори пяна практични за всяко домакинство – те не затормозяват живота на хората, а го улесняват.

Силните страни на матраците с мемори пяна

 

Матраци с мемори пяна 4

Матраци с мемори пяна – свържете се с нас!

Голям процент от произвежданите матраци в световен мащаб са матраци с мемори пяна, защото все още нито един материал не е успял да замени т.нар. дунапрен. Алтернативните продукти от този тип работят с високоеластична пяна или с латекс, но характеристиките им значително отстъпват на доказаните във времето матраци с мемори пяна. Поради тази причина такива модели се предлагат от всички утвърдени брандове: „Magniflex“, „Mollyflex“, „Happy Dreams“, „Tempur“, „Don Almohadon“, „Dormeo“, „Isleep“, матраци „Класик“, „Нани“, „Парадайс“, „Тед“ и други. Причината за огромното им разпространение са техните плюсове. Матраците с мемори пяна са:

  • ергономични
  • терморегулиращи
  • „проветриви“
  • екосъобразни
  • лесни за пренасяне
  • издръжливи
  • еластични
  • хипоалергенни

Можете да се запознаете с огромното разнообразие от матраци с мемори пяна и други подобни продукти в магазините на „Център за матраци“, където ще получите цялата необходима информация за техните предимства.

Малко повече информация за матраците с мемори пяна

Регулация на температурата с матраци с мемори пяна

Ергономични матраци с мемори пяна

Проветривостта на матраците с мемори пяна

Матраците с мемори пяна и опазването на природата

Практичността на матраците с мемори пяна

Силните страни на матраците с мемори пяна

 © 2024 Център за Матраци
Матраци Класик ЕООД
Варна, ул. Цани Гинчев 4
Димитър Георгиев
BG148117530
Социални мрежи
София, бул. Братя Бъкстон 85
0892764364, 0896448227
София, бул. Симеоновско шосе 104
0898 552 533, 0896 448 227
София, бул. Черни връх 69А
0895 814 393, 0896 448 227
София, бул. България 53
0894 370 691, 0896 448 227
гр. Варна, ул. Васил Друмев 42
052 612 405, 0888 204 961
гр. Варна, ул. Отец Паисий 37
052 612 405, 0888 204 961
гр. Варна, ул. Прилеп 76
052 612 405, 0888 204 961
гр. Велико Търново, бул. България 29
0895 814 393, 0888 204 961