Безплатна доставка в Европа за покупки над 1000 лв.
+359 888 204 961
matraci_klasik@abv.bg
Матраци в промоция Матраци с доживотна гаранция Луксозни матраци Италиански матраци Magniflex isleep

Подматрачни рамки

Предимствата и плюсовете на подматрачните рамки

Изборът на правилен матрак представлява важна стъпка към осигуряването на пълноценна почивка през нощта, но с нея всъщност не се изчерпва грижата за качествения сън. Съществуват множество компоненти и аксесоари, които могат да помогнат в този процес и подматрачните рамки са едни от тях. Подматрачните рамки имат ролята на помощник както на тялото, така и на матрака, което ги прави незаменима част от обзавеждането на спалното помещение. Използвайки подматрачни рамки, животът на матрака се удължава, а сънят през нощта става по-здравословен и приятен.

Виж повече

Конструкцията на подматрачните рамки

 

Подматрачни рамки 1

Подматрачни рамки – научете повече

Подматрачните рамки са един от задължителните компоненти при употребата на двулицеви матраци, защото им дават опората, която им е необходима. Двулицевите матраци обикновено нямат вградена рамка вътре в тях, което означава, че не са достатъчно стабилни, когато се слагат към леглото. Подматрачните рамки помагат за това. Изработени са от метална рамка и букови ламели, за да поддържат матрака неподвижен и сигурен. Предлагат се в голямо разнообразие от размери, защото подматрачните рамки се съобразяват с големината на самия матрак. Някои от моделите включват повдигащ механизъм за повече практичност при употребата. Подматрачните рамки са прости конструкции, които могат да удължат живота на матрака и да направят по-приятно неговото използване. Лесни са за пренасяне и за сглобяване, издръжливи са на продължителна употреба и се срещат в различни цветови комбинации.

Необходимостта от подматрачни рамки

Търсенето на подматрачни рамки в мебелния бранш през последните години е добра индикация за нуждата от тези продукти. Все по-голяма част от произвежданите матраци са двулицеви, което означава, че всички те се нуждаят от подматрачни рамки – казано иначе, подматрачните рамки не са декоративен лукс, а абсолютна необходимост. Дори матраците с голяма твърдост на ядрото не могат да бъдат самостоятелно закрепени върху леглото, защото са изработени от разновидности на мемори пяната – практичен, но не особено стабилен материал. Подматрачните рамки осигуряват основа, на която да се сложи матрака, като в същото време се грижат за циркулацията на въздуха. Те гарантират, че матракът ще остане неподвижен дори когато се използва, което не само предоставя по-приятна почивка върху него, но е и по-безопасно.

Поставянето на двулицевите матраци върху равни повърхности, а не върху подматрачни рамки, крие своите рискове. Блокираната циркулация на въздуха в долната част на матрака може да доведе до развитието на вредни микроорганизми в него, които биха компрометирали безопасната среда за сън в помещението. Подматрачните рамки „повдигат“ матрака, осигурявайки място между него и твърдата повърхност на пода, като така въздухът може свободно да преминава отвсякъде. Това възпрепятства появата на влага и неприятни миризми. Иначе казано, подматрачните рамки помагат не само за по-стабилна основа за сън, но и удължават живота на матрака.

Допълнителни екстри при подматрачните рамки

 

Подматрачни рамки 2

Подматрачни рамки – избарете вашата

Различните модели подматрачни рамки имат своите различни преимущества. Основните материали при конструирането им са еднакви, но към тях производителите добавят разнообразни функции. Една от най-важните за приятното използване на подматрачните рамки е системата за обезшумяване на ламелите. При контакта на ламелите с металната рамка може да се появи шум, дължащ се на преместването на тялото върху матрака. Този неприятен страничен ефект при употребата на подматрачните рамки може да се елиминира с помощта на „еластични легла“, които правят движението безшумно. Така дори при продължителна експлоатация подматрачните рамки запазват само положителните си характеристики.

Друга често срещана екстра при подматрачните рамки представлява възможността част от ламелите да се регулират. Това създава различна твърдост в определени зони – най-често около основата на гръбнака и кръста. Тази опция прави употребата на подматрачните рамки още по-мултифункционална, защото те в известен смисъл могат да се адаптират към нуждите на организма.

Някои модели подматрачни рамки предлагат и функцията „ракла“ – опция да повдигане на цялата рамка, за да се достигне до свободното пространство под нея.

Иновативни подматрачни рамки

 

Подматрачни рамки 3

Подматрачни рамки – качество

Подматрачните рамки традиционно имат стабилна, неподвижна метална рамка, както подсказва и самото им име. Нейната цел е да предлага стабилност на матрака. В съвременността обаче стабилността и неподвижността вече не са неразривно свързани. Подматрачните рамки на TEMPUR® например са автоматични и подвижни. Снабдени са с няколко мотора, които позволяват регулиране на височината и наклона в двата края на рамката. Това позволява адаптиране на подматрачните рамки към нуждите на организма, предлага разнообразие в позициите за сън и възпрепятства натрупването на напрежение в чувствителните точки на тялото. Подматрачните рамки TEMPUR® Flex Cloud 2000 и TEMPUR® Flex Cloud 4000 имат дистанционно управление за по-лесна употреба и функция за запаметяване на вече избраната позиция.

Подобни функции предлага и брандът Genomax. Подматрачните рамки от сериите „Росмари Блек Чарм“ и „Блек Чарм Матик“ също регулират височината и наклона на отделни зони, предоставяйки комфорт по време на почивката. Промяната на позицията на тялото елиминира възможността от поява на болка и дискомфорт, а за хора, които вече имат проблеми в тези области, регулируемите високотехнологични подматрачни рамки са идеалното решение. Подматрачните рамки на бранда Genomax се предлагат в разнообразие от модели, подходящи за всеки човек.

Положителните страни на подматрачните рамки

 

Подматрачни рамки 4

Подматрачни рамки – свържете се с нас

Подматрачните рамки представляват задължителен елемент от обзавеждането на което и да е спално помещение, защото ще се погрижат за доброто състояние на матрака в продължение на дълго време. Създадени специално, за да гарантират сигурност и стабилност на матрака, подматрачните рамки имат множество положителни характеристики.

Тъй като те служат, за да поемат и уравновесяват както тежестта на матрака, така и на организма, подматрачните рамки са изработени от здрави материали с дълъг живот на експлоатация. Иновативните системи, включени в тях, не компрометират издръжливостта им на продължителна употреба, а само помагат използването им да бъде по-приятно. Подматрачните рамки се грижат матрака да „диша“, което пък гарантира, че в и около него няма да се развият болестотворни микроорганизми, акари и други. В допълнение към това част от подматрачните рамки на пазара имат крачета, т.е. могат да се използват като самостоятелно легло, на което да се положи матракът. Функцията „ракла“ добавя практичност към част от моделите, а безшумната им употреба благоприятства продължителния и здравословен сън.

Можете да се запознаете с разнообразните модели подматрачни рамки при нас в магазините на „Център за матраци“. Широката гама от размери със сигурност ще улесни обзавеждането на спалното помещение, а във физическите ни магазини ще имате възможността и лично да се убедите в практичността и удобството на предлаганите от нас продукти.

Конструкцията на подматрачните рамки

Необходимостта от подматрачни рамки

Допълнителни екстри при подматрачните рамки

Иновативни подматрачни рамки

Положителните страни на подматрачните рамки

 © 2024 Център за Матраци
Матраци Класик ЕООД
Варна, ул. Цани Гинчев 4
Димитър Георгиев
BG148117530
Социални мрежи
София, бул. Братя Бъкстон 85
0892764364, 0896448227
София, бул. Симеоновско шосе 104
0898 552 533, 0896 448 227
София, бул. Черни връх 69А
0895 814 393, 0896 448 227
София, бул. България 53
0894 370 691, 0896 448 227
гр. Варна, ул. Васил Друмев 42
052 612 405, 0888 204 961
гр. Варна, ул. Отец Паисий 37
052 612 405, 0888 204 961
гр. Варна, ул. Прилеп 76
052 612 405, 0888 204 961
гр. Велико Търново, бул. България 29
0895 814 393, 0888 204 961